torsdag 28. april 2016

Nettskole fra utlandet

I et kompleks samspill av oppdrag fra NDLA historie, nettskolen BFK, god planlegging og tid har jeg fått muligheten til å jobbe som nettlærer fra Spania over periode på 5 uker. I hovedsak drev jeg nettskole historie mellom vinter -og påskeferie

Mine erfaringer om å jobbe i nettskolen fra utlandet.

God planlegging er en forutsetning
  • I praksis betyr dette at oppleggene man har til alle nettøktene er ferdigstilt, og at planleggeren er oppdatert.

Bredbåndskapasiteten er en forutsetning for vellykkede nettmøtet.
Jeg bodde i en leilighet i La Cala de Mjias, mellom Malaga og Marbella. Bredbånd ble bestilt gjennom et selskap som het Y-internett. Her betaler du pr. dag eller uker. Så lenge jeg hadde tilgang fungerte dette utmerket. Likevel ble tilgangen slettet før perioden var over ved et par anledninger. Da gjaldt det å ringe til engelskspråklig support som åpnet linjen igjen.

I forkant trodde jeg bredbåndstilgangen i Spania var den største utfordringen. Derfor prøvde jeg Skype med huseieren i Spania ved flere anledninger for utprøving.

I telefonkontakten med Norge gjennom hele perioden brukte jeg https://www.messenger.com/ Men unntak av tidvis noe "lagg" var lyden vel så bra som vanlig telefonlinje.

NDLA historie
Store deler av tiden gikk til å skrive 8 fagartikler for NDLA historie med utgangspunkt i:
"presentere et emne fra middelalderen ved å vise hvordan utviklingen er preget av brudd eller kontinuitet på et eller flere områder"



Disse artiklene blir publisert på NDLA historie i nærmeste fremtid.

I tillegg reiste jeg en del for å "gripe" historie i al-Andalus og ta bilder til bruk i artiklene. I løpet av perioden var jeg på dagsturer til Tanger, Gibraltar, Malaga og en langhelg i den fantastiske byen Cordoba.

Følelsen av å være "den reisende Mack" var svært tilfredsstillende og gjorde denne tilnærmingen til historien ytterst interessant.